Tahinli Kek
Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 100 gram eritilip ılık halde tereyağ
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın(tercihen)
Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker uygun bir kapta 1-2 dk tel çırpıcı yahut kaşık ile çırpılır.
- Tahin sıvı yağ ve tereyağ eklenir bu süreçte yavaş yavaş karıştırılmaya devam edilir.
- Yoğurt ve süt ek edilir.
- Vanilya ve tarçınla birlikte tekrar karıştırılır.
- Bir bardak un ve kabartma tozu eklenir.
- Kalan un da karıştırılarak kek harcı elde edilir.
- Tereyağ yahut margarin ile yağlanıp üzerine susam serpilen kalıba dökülür.
- Çok hafif tezgâha vurularak evvelce ısıtılmış 165° fırında 45 dk pişirilir.
- Pişirme mühleti fırına nazaran değişebilir. Birinci 30 dk dan sonra denetim edilebilir. Öncesinde fırın açılmamalı.
Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













