Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5-3 kilo orta uzunluk dilimlenmiş bal kabağı
- 6.5 su bardağı toz şeker (tatlı severseniz bir bardak daha şeker alır)
- 1 tane çubuk tarçın
- 3 -4 adet karanfil
Üzeri için:
- Tahin
Tahinli Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkadıktan sonra orta kalınlıkta dilimleyin.
- Tabanı geniş tencereye yeşil kısımları altta kalacak halde yerleştirin.
- 6 su bardağı şeker ilave edin.
- Tarçını ikiye bölün ve akabinde karanfillerle birlikte tencereye ekleyin.
- Bu basamaktan sonra tencereyi ocağa koyup kaynayana kadar bekleyin.
- Kaynayınca altını kısın orta ara denetim edip piştiğinde ocaktan alın.
- Bu süreç yaklaşık 30-40 dakika sürebilir.
**Not: tencere yanar diye düşünerek su koymayın zira kabak suyunu bırakan bir sebzedir.
Tahinli Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
