Tahinli Islak Kek
Tahinli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı tahin
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 çay bardağı ezilmiş ceviz
Tahinli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Toz şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar güzelce çırpalım.
- Sıvı yağ, nişasta, un, sıcak su, kabartma tozu, vanilya ekleyip spatula ile söndürmeden yavaş yavaş karıştıralım.
- Harcı istediğimiz kalıba dökelim evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Fırından alıp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk süt gezdirelim, tahinin içine pudra şekeri koyup karıştıralım ,karışımı kekin üstüne dökelim.
- Ardından kavrulmuş susam ve çekilmiş ceviz serpiştirelim afiyet olsun.
Tahinli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









