Tahinli Ekmek

Tahinli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk yumurta
- 1 su bardağı (200 ml) tahin
- 1 tatlı kaşığı elma yada üzüm sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
Tahinli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 adet yumurtanın beyazlarını derin bir çırpma kabına alıyoruz.
- Kar üzere olana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Kenara ayırdığınız yumurta sarılarını bir çatal yardımıyla birkaç saniye çırpın.
- Kar üzere olan yumurta beyazının içine katıp köpüksü yapıyı söndürmeden spatula yardımıyla alttan üste karıştırın.
- Sonrasında sırasıyla tahin, sirke ve kabartma tozunu katıp yeniden spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlı kağıt koyduğunuz, baton formunda (31×12) kek kalıbına yada borcama dökün, evvelce ısıttığınız 180 derece fırında 40 dk pişirin.
- Kürdan yardımıyla denetim ettikten sonra pişince fırından çıkarın.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra servise hazır. Şimdiden kolaylıklar, ellerinize sıhhat 🥰.
Tahinli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





