Tahinli Çörek

Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 6 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık yahut ceviz

Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, maya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştıralım üstünü örtüp mayalanması için 10-20 dk ortası bekletelim.
  2. Yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  3. Unu kademeli olarak azar azar ekleyip ele yapışmayan hamur elde edene dek yoğuralım.
  4. Hamurun mayalanması için üstünü örtüp bekletelim.
  5. İç harç için; tahin, şeker ve ceviz yahut fındığı farklı bir kapta karıştıralım.
  6. Mayalanan hamurdan bir kesim alıp, elimizle bastırarak ince olacak formda açalım.
  7. Hamurun ortasına iç harcı sürüp, rulo üzere saralım. Hamuru elimizle ileri geri sürerek inceltelim. Kendi etrafında dolandırıp tepsiye yerleştirelim.
  8. Üzerine yumurta sarısı biraz pekmez ve sıvı yağı karıştırıp, sürelim.
  9. Tepsi mayası alması için 20 dakika kadar bekletip, evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana dek pişirelim.

Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simitli Yumurta
Portakallı Kış Salatası
Lütenitsa (Balkan Sosu)
Evde Hatay Usulü Atom Döner
Sebzeli Ve Sucuklu Yumurta Kapama
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |