Tahinli Çörek
Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 6 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı çekilmiş fındık yahut ceviz
Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, maya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştıralım üstünü örtüp mayalanması için 10-20 dk ortası bekletelim.
- Yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Unu kademeli olarak azar azar ekleyip ele yapışmayan hamur elde edene dek yoğuralım.
- Hamurun mayalanması için üstünü örtüp bekletelim.
- İç harç için; tahin, şeker ve ceviz yahut fındığı farklı bir kapta karıştıralım.
- Mayalanan hamurdan bir kesim alıp, elimizle bastırarak ince olacak formda açalım.
- Hamurun ortasına iç harcı sürüp, rulo üzere saralım. Hamuru elimizle ileri geri sürerek inceltelim. Kendi etrafında dolandırıp tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı biraz pekmez ve sıvı yağı karıştırıp, sürelim.
- Tepsi mayası alması için 20 dakika kadar bekletip, evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana dek pişirelim.
Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















