Tahinli Çörek

Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt ( ılık olmalı)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurtanın akı ( sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Tahin harcı için;

  • 1 su bardağı kadar tahin
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Sıvı yağ  (biraz cıvık rahat sürülebilecek kıvama getirene kadar ekleyin)

Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sıvı materyalleri ve mayayı yoğurma kabına koyalım, bütünleşene kadar karıştıralım.
  2. Sonra öteki gereçleri sırası ile koyalım.
  3. Aldığı kadar denetimli bir halde unumuzu ekleyelim.
  4. 5-6 dk kadar hamuru yoğuralım( hamur hafif ele yapışacak kıvamda olmalı ve ne kadar hoş uzun mühlet yoğurulursa o kadar hoş oluyor çörek).
  5. Yarım saat kadar mayalansın hamur.
  6. Mayalanan hamurumuzu avcumuzun içi dolacak büyüklükte bezeler alalım tezgah üzerinde sıvı yağ yardımı ile açabildiğimiz kadar elimizle büyütelim.
  7. Sonra tahin harcından ince bir katman olacak formda sürelim uzunlamasına ince şeritler halinde keselim ,sonra kestiğimiz şeritlerden ikişerli üst üste koyalım ve rulo formunda saralım. ( boyutunu kendiniz ayarlayabilirsiniz. Eklediğim fotoğraf yardımcı olacaktır)
  8. Hamur bitene kadar bu halde yada istediğiniz biçimi verebilirsiniz fırın tepsisine dizelim .
  9. 10 dk tepsi mayası için bekletelim.
  10. Sonra yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında denetimli bir biçimde pişirelim. Afiyet olsun.

Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu Kurabiye (Videolu)
Çilekli Turta
Karnabörek (Karnabahar Böreği)
Red Velvet
Havuç Salatası
Ekşili Kabak (Maraş Usulü) Et kabağı
Hdabla | © 2025 |