Tahinli Çörek

Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt ( ılık olmalı)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurtanın akı ( sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Tahin harcı için;
- 1 su bardağı kadar tahin
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Sıvı yağ (biraz cıvık rahat sürülebilecek kıvama getirene kadar ekleyin)
Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı materyalleri ve mayayı yoğurma kabına koyalım, bütünleşene kadar karıştıralım.
- Sonra öteki gereçleri sırası ile koyalım.
- Aldığı kadar denetimli bir halde unumuzu ekleyelim.
- 5-6 dk kadar hamuru yoğuralım( hamur hafif ele yapışacak kıvamda olmalı ve ne kadar hoş uzun mühlet yoğurulursa o kadar hoş oluyor çörek).
- Yarım saat kadar mayalansın hamur.
- Mayalanan hamurumuzu avcumuzun içi dolacak büyüklükte bezeler alalım tezgah üzerinde sıvı yağ yardımı ile açabildiğimiz kadar elimizle büyütelim.
- Sonra tahin harcından ince bir katman olacak formda sürelim uzunlamasına ince şeritler halinde keselim ,sonra kestiğimiz şeritlerden ikişerli üst üste koyalım ve rulo formunda saralım. ( boyutunu kendiniz ayarlayabilirsiniz. Eklediğim fotoğraf yardımcı olacaktır)
- Hamur bitene kadar bu halde yada istediğiniz biçimi verebilirsiniz fırın tepsisine dizelim .
- 10 dk tepsi mayası için bekletelim.
- Sonra yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında denetimli bir biçimde pişirelim. Afiyet olsun.
Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


