Tahinli Cevizli Rulo Tatlı (Baklava Yufkasından)
Tahinli Cevizli Rulo Tatlı (Baklava Yufkasından) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklava yufkası
İçine koymak için ;
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı dolusu tahin
- 250 gram kırık ceviz
- 1 su bardağı toz şeker
Üzerine sürmek için ;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Tahinli Cevizli Rulo Tatlı (Baklava Yufkasından) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tatlımızın içine koyacağımız harcını hazırlayalım, bir tavada tereyağımızı eritelim.
- İyice ısınan tereyağı toz şekeri ekleyip biraz karıştıralım, toz şeker eridikten sonra üzerine bir su bardağı tahini cevizi koyup karıştırarak altını kapatalım.
- Mutfak tezgahımızın üzerine ikişer kattan yufkaları yan yana 8 tane yufka serelim üzerlerine fırçayla çokça erittiğimiz tereyağlı şekerli harçtan her tarafına sürelim.
- Tekrardan biraz daha ceviz serpelim uç kısımlarından tutup sıkı sıkı rulo halinde saralım.
- Sardığımız rulo yufkaları yanlamasına eşit ölçüde keselim fırın tepsimizi dizelim öteki kalan 8 yufkayı da bu biçimde yapalım üzerlerine erittiğimiz tereyağdan çokça sürelim.
- Isıttığımız 180 derecelik fırında üstü altı yeterlice kızarana kadar 30 dakika kadar pişirelim soğuduktan sonra servis yapalım afiyet sıhhat olsun.
Tahinli Cevizli Rulo Tatlı (Baklava Yufkasından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










