Tahinli Cevizli Rulo Tatlı (Baklava Yufkasından)

Tahinli Cevizli Rulo Tatlı (Baklava Yufkasından) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası

İçine koymak için ;

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı dolusu tahin
  • 250 gram kırık ceviz
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzerine sürmek için ;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Tahinli Cevizli Rulo Tatlı (Baklava Yufkasından) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tatlımızın içine koyacağımız harcını hazırlayalım, bir tavada tereyağımızı eritelim.
  2. İyice ısınan tereyağı toz şekeri ekleyip biraz karıştıralım, toz şeker eridikten sonra üzerine bir su bardağı tahini cevizi koyup karıştırarak altını kapatalım.
  3. Mutfak tezgahımızın üzerine ikişer kattan yufkaları yan yana 8 tane yufka serelim üzerlerine fırçayla çokça erittiğimiz tereyağlı şekerli harçtan her tarafına sürelim.
  4. Tekrardan biraz daha ceviz serpelim uç kısımlarından tutup sıkı sıkı rulo halinde saralım.
  5. Sardığımız rulo yufkaları yanlamasına eşit ölçüde keselim fırın tepsimizi dizelim öteki kalan 8 yufkayı da bu biçimde yapalım üzerlerine erittiğimiz tereyağdan çokça sürelim.
  6. Isıttığımız 180 derecelik fırında üstü altı yeterlice kızarana kadar 30 dakika kadar pişirelim soğuduktan sonra servis yapalım afiyet sıhhat olsun.

Tahinli Cevizli Rulo Tatlı (Baklava Yufkasından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Pratik El Açması Patlıcanlı Börek
Ekşi Krema Pastası
Evde Pizza
Airfryer ‘ Da Balık
Şeftali Reçeli (Püf Noktalarıyla)
Krepli Tavuk
Hdabla | © 2025 |