Tahinli Cevizli Kuru Baklava

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 24 adet baklavalık yufka
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı tahin
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri

Su bardağı ölçüm 200 ml

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Her rulo için 2 adet yufka kullanacağız. Baklavalık yufka açıkken anında kurumaya çok müsaittir o nedenle yufkaları tek tek kullanın üzerini bir bez ile örtün.
  2. Tereyağını eritip yağları ve tahini uygun bir kasede karıştıralım.
  3. Tezgaha birinci yufkayı serelim üzerine her yere gelecek biçimde tahinli karışımı fırça ile sürelim şeker serpelim.
  4. Üzerine ikinci yufkayı da serelim tahinli karışımı fırça ile sürüp şeker serpin iki yemek kaşığı ceviz serpin ve kısa kenarından uzun kenara hakikat rulo halinde sarin. Kisi sayiniza nazaran iki ya da üç parmak kalınlığında eşit modüllere kesin.
  5. Yufkalar bitene kadar üstteki sürecin birebirini uygulayın.
  6. En son tepsiye dizip üzerine bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı sürüp 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkartıp, servis ederken pudra şekeri serpin. Afiyet olsun. Deneyip takibe almayı unutmayın lütfen desteklerinizi bekliyorum sevgiyle kalın 🙏.

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastanelerde Satılan O Ünlü Kapkek Tarifi (Videolu)
Cacıklı Fellah Köfte (Videolu)
Nuggetli Nefis Hamburger
Yoğurtlu Çıtır Kabak
Jalepone Turşu
Patatesli Basit Börek
Hdabla | © 2025 |