Tahinli Cevizli Çörek

Tahinli Cevizli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 pk instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta sarısı

Arasına sürmek ı̇çı̇n;

  • 2 su bardağı tahin
  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı kıyılmış ceviz

Tahinli Cevizli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve suyu ılıtıyoruz.
  2. Yoğurma kabımıza mayayı koyup süt ve suyu üzerine döküyoruz.
  3. Sonra yağı şekeri ,unu ve tuzu ekliyoruz.
  4. Yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamurumuzu 40/45 dakika mayalandırıyoruz, eşit 3 modüle ayırıp açıyoruz.
  6. Her açılan hamurun üzerine hazırladığımız; tahin ,şeker ve ceviz karışımından sürüyoruz.
  7. Her kata tıpkı süreci yapıyoruz.Elimizle açıp genişletiyoruz.
  8. Sonra uzun çizgiler halinde bıçakla keserek biçim verip, ister yuvarlıyoruz, istersek sararak uzun bırakıyoruz.
  9. Fırın tepsisine diziyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Tahinli Cevizli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Spoonful
Pamuk Gibi Beyaz Peynirli Açma
Tropikal Meyveli İrmik Tatlısı
Süt Kremalı Kek
Ezme
Soslu Tavuk
Hdabla | © 2025 |