Tadına Doyum Olmayan Sarımsaklı Peynirli Poğaça

Tadına Doyum Olmayan Sarımsaklı Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı su
  • 2 paket instant maya (kuru maya)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı zirveli tuz
  • 11-12 su bardağı un (200 ml)

İç harcı ve üzeri için;

  • 1 adet yumurta (pişirmeden sürmek için)
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 diş büyük sarımsak
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Ben süzme peynir kullandım süzme,labne, ricotta vs. kullanabilirsiniz

Tadına Doyum Olmayan Sarımsaklı Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru yapalım, bir tencereye süt ,sıvı yağ ,su ve mayayı alıp elimizi yakmayacak derecede ılınmaya bırakalım.
  2. Hazır olan sütlü karışımı yapacağımız kaba alıp toz şekeri ,tuzu ve yumurtayı ekleyip düzgünce karıştıralım.
  3. Unu ölçerek ekleyerek yoğuralım.
  4. Hazır olan hamuru şayet vaktiniz var ise en az 1 saat 30 dakika dinlenmeye bırakalım. (ben 2 saat 30 dakika dinlendirdim).
  5. Hamura form verip 30 dakikada tepside dinlendirdikten sonra 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
  6. İç harcı ve üzeri için sarımsakları yeterlice dövelim.
  7. Ardından maydanozları ince ince kıyıp sarımsağın içine alıp uygunca karışana kadar dövelim.
  8. Karışımın yarısını peynirini içine yarısınıda üzeri için yarım su bardağı zeytinyağı ile karıştıralım.
  9. Hazır olan poğaçalar oda ısısına gelince ortadan kesip peynirli harcı sürelim.
  10. Üzerine de zeytinyağlı harcı sürelim poğaçamız hazır.

Tadına Doyum Olmayan Sarımsaklı Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bağırsak Dostu Krep Wrap!
Erik Suyu
Enginar
Yoğurtlu Elmalı Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası
Dereotu Poğaça
Hdabla | © 2025 |