Tadına Doyum Olmayan Maraş Köftesi (Sömelek Köfte)

Tadına Doyum Olmayan Maraş Köftesi (Sömelek Köfte) Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 200 gr kıyma
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
Servis için
- Sarımsaklı yoğurt
Tadına Doyum Olmayan Maraş Köftesi (Sömelek Köfte) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba köftelik bulguru alalım.
- Üzerine 1 su bardağı sıcak su ek edelim karıştıralım ağzını kapatalım. 10 dk. Kadar suyunu çekmesini bekleyelim.
- Suyunu çeken bulguru evvel karıştıralım.
- Köfte gereçlerinin tümünü ekleyelim 5 dk. Kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz harçtan ceviz büyüklüğünde kesimler koparalım parmak uzunluğunda köfteler hazırlayalım.
- Derin bir tencereye 2 lt. Kaynar suyu alalım 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
- Kaynayan tuzlu suya köfteleri yavaş yavaş ekleyelim bir sefer nazikçe karıştıralım ve orta ateşte 10 dk. Haşlayalım.
- Haşlanan köfteleri delikli kevgir yardımıyla başka bir kaba alalım.
- Sosu için yayvan bir tavada tereyağını eritelim üzerine salçayı ekleyelim kokusu uçana kadar 1-2dk. Kavuralım.
- Nane ve pulbiberi ekleyelim. Köfteleri kaynattığımız suyundan bir kaç kaşık sosa ekleyelim tekrar karıştıralım.
- Haşlanan köfteleri bu sosa alalım 1-2dk. Nazik hareketlerle köfteleri dağıtmadan sosun her tarafına gelmesini sağlayarak karıştıralım.
- Servis tabağına alalım sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun 🙋♀️🌸
Tadına Doyum Olmayan Maraş Köftesi (Sömelek Köfte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








