Tadına Doyamayacağınız İçli Bazlama ️

Tadına Doyamayacağınız İçli Bazlama ️ Tanımı İçin Malzemeler

Hamur gereçleri;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç gereçleri;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet kuru soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 3-4 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

İç gereci olarak;

  • Peynir+maydanoz
  • Haşlanmış patates yahut kıyma kavurma

Tadına Doyamayacağınız İçli Bazlama ️ Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için evvel ılık su, şeker ve kuru maya karıştırılarak 15 dakika mayanın etkin olması için beklenir.
  2. Üzerine çok yumuşak bir hamur olacak formda un ek edilir ve yoğurulur. En son tuzu ek edilerek son bir defa daha yoğurulup 45 dakika mayalanması için bekletilir.
  3. Diğer tarafta bir tavada yemeklik doğranmış soğan ve biberler yağda kavrulur. Soğan ve biberler kızarınca üzerine minik minik doğranmış domates ve baharatlar ek edilir. Domatesler ölünce ocağın alti kapatılıp soğumaya bırakılır.
  4. Hamur mayalaninca portakal büyüklüğünde bezeler alınır. Biraz kalin olacak halde oklava yahut merdane ile açılır. Yarisina soğumuş iç harcından konulup kenarlari sıkıca kapatılır.
  5. Yağsız ısınmış tavada ardı önü kızaracak halde pişirilir. Afiyet olsun.

Tadına Doyamayacağınız İçli Bazlama ️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Triliçe (Büyük Boy)
Kuşkonmaz Yatağında Tava Somon
Soğanlı Krema Soslu Tavuk Mini Biftek (Sebze Ve Püre Eşliğinde)
En Lezzetli Makarna Salatası
Mini Vitamin Bombası Püresi (6 Ay Ve Üzeri İçin Uygun)
Ferrero Rocher (Kahvelerinizin Yanına Çok Yakışacak Herkes Hazır Sanacak)
Hdabla | © 2025 |