Sütlü Taze Soğan Kavurması

Sütlü Taze Soğan Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8 adet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kasar peyniri

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Sütlü Taze Soğan Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak taze soğanları temizleyip, yıkayalım.
  2. İnce ince doğrayalım (beyaz kısımlarını ayırdım kullanmadım)
  3. Uygun bir tavaya tereyağ ve sıvı yağını alalım.
  4. Üzerine doğranmış taze soğanı ekleyip, kavuralım.
  5. Ardından tuz ve un ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  6. Üzerine 1 su bardağı süt ekleyip, karıştıralım.
  7. Daha sonra kasar rendesini de ekleyip, karıştırmaya devam edelim peynirler eriyene kadar.
  8. Diğer yandan küçük bir tavada tereyağını ve kırmızı toz biber eritelim.
  9. Sütlü soğan kavurmanın üzerine gezdirelim. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun 🤗♥️

Sütlü Taze Soğan Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Porsiyonluk Çilekli Turta
Pamuk Poğaça
Mercimek Çorbam
Sebzeli Tavuk Sote
Ispanaklı Kış Çorbası
İkramlıklar
Hdabla | © 2025 |