Sütlü Taze Soğan Kavurması
Sütlü Taze Soğan Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 8 adet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kasar peyniri
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sütlü Taze Soğan Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak taze soğanları temizleyip, yıkayalım.
- İnce ince doğrayalım (beyaz kısımlarını ayırdım kullanmadım)
- Uygun bir tavaya tereyağ ve sıvı yağını alalım.
- Üzerine doğranmış taze soğanı ekleyip, kavuralım.
- Ardından tuz ve un ekleyip, kavurmaya devam edelim.
- Üzerine 1 su bardağı süt ekleyip, karıştıralım.
- Daha sonra kasar rendesini de ekleyip, karıştırmaya devam edelim peynirler eriyene kadar.
- Diğer yandan küçük bir tavada tereyağını ve kırmızı toz biber eritelim.
- Sütlü soğan kavurmanın üzerine gezdirelim. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun 🤗♥️
Sütlü Taze Soğan Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















