Sütlü Tavuk
Sütlü Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı süt
Sütlü Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir karıştırma kabına 1 çay bardağı süt’ü, tuz, karabiber ve yağı alalım.
- Tavuk göğsünü fileto (yaprak) biçiminde ince ince keselim. Ve hazırladığımız sosun içine koyup en az yarım saat marine edelim.
- Marine olan tavuklarımızı düzgünce ısınan tavaya alalım ve tencerenin kapağı kapalı biçimde iki tarafı pişmek üzere 2’şer dakika pişirelim toplamda 4. 5-5 dakika pişecek her bi modül.
- Böylelikle hem suyunu kaybetmemiş hemde lezzetli olacak.
- Pişen tavuklarımı ben pesto soslu makarna ile servis ettim. Deneyen herkese afiyet olsun.
Sütlü Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







