Sütlü Tavuk

Sütlü Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı süt

Sütlü Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir karıştırma kabına 1 çay bardağı süt’ü, tuz, karabiber ve yağı alalım.
  2. Tavuk göğsünü fileto (yaprak) biçiminde ince ince keselim. Ve hazırladığımız sosun içine koyup en az yarım saat marine edelim.
  3. Marine olan tavuklarımızı düzgünce ısınan tavaya alalım ve tencerenin kapağı kapalı biçimde iki tarafı pişmek üzere 2’şer dakika pişirelim toplamda 4. 5-5 dakika pişecek her bi modül.
  4. Böylelikle hem suyunu kaybetmemiş hemde lezzetli olacak.
  5. Pişen tavuklarımı ben pesto soslu makarna ile servis ettim. Deneyen herkese afiyet olsun.

Sütlü Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriye Pilavı
Sebzeli Hindi But Sote
Meyveli Damla Çikolatalı Muffin
Pancar Dolması
Tatlı Peynirli Kurabiye
Karadutlu Muhallebi
Hdabla | © 2025 |