Sütlü Tahinli İrmik Helvası

Sütlü Tahinli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 25 gram tereyağı (margarin olmaz)
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 bardak + çeyrek su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • Yarım çay bardağı tahin

Sütlü Tahinli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya tereyağını, irmiği, unu ve sıvı yağı ekleyin.
  2. Önce orta ateşte güzelce kavurun.
  3. Altını çok açmayın, sabırla kavurun zira helva sabır işidir.
  4. Helva köpük köpük olup kabarınca gerçek yolda olduğunuzu anlayacaksınız.
  5. Yaklaşık yarım saat kavurma süreci sürer.
  6. Köpük indiği vakit başka bir kapta hazırladığınız sütlü şerbeti ekleyin.
  7. Kısık ateşte şerbeti kaynatın.
  8. Helva şerbeti çektikten sonra bir paket vanilin ekleyin ve karıştırıp altını kapatın.
  9. Demini almadan yarım çay bardağı tahin ek edip dinlenmeye bırakın.

Tahin, helvaya eşsiz bir lezzet katacaktır.

Sütlü Tahinli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Şekerli Kek (Videolu)
Yulaf Tava Böreği
Saç Tava
Borcamda Sponful Tarifi
Güveçte Kebab Tadında Sebzeli Köfte
Sürpriz Kurabiye
Hdabla | © 2025 |