Sütlü Şerbetli Tatlı

Sütlü Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 4 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 1 adet hamur kabartma tozu
- 1 adet vanilin
Şerbeti için;
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket krema
- Dövülmüş fındık yada ceviz içi
Sütlü Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri kopuk kopuk olana kadar yaklaşık 5 dakika boyunca çırpalım üzerine ırmık un kabartma tozu ve vanılını de ekleyip çırpmaya devam. Edelim.
- Kalıbımıza sıvı yağ döküp fırça yardımıyla heryerini yağlayalım (küçük yuvarlak borcam tercih edebilirsiniz ) evvelce işittiğimiz 180 derecelik fırınımızda kırdan testi yaparak denetimli bir biçimde yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Sos tenceremizde 2 bardak sütü ve 5 yemek kaşığı şekeri ısıtalım şekerin erimesi kâfi olacaktır kaynatmaya gerek yok.
- Fırından çıkan kekimize kürdanla delikler açalım ki şerbetini hoş çeksin. Birinci sıcağı çıkan kekimize ılık şerbetimizi dökelim.
- Şerbet çekerken bizde farklı bir kapta bir paket toz kremşantiyle bir paket kremamızı çırpalım. Biraz ağır kıvamlı olacaktır bu sizi korkutmasın gerçek yoldayız 🤭
- Şerbetini çeken ķekimize kremşantimizi bir spatula yardımıyla dikkatli sürelim. Dikkatli sürelim diyorum zira ağır kıvamlı olduğundan ve kekte ıslaķ olduğundan sürerken biraz üst katmanı kalkabiliyor.
- En sondanda üstüne kırdığımız ceviz yada fındık içleriyle süsleyebiliriz. Ben ceviz içi kullandım afiyet olsun 🌸🌸.
Sütlü Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








