Sütlü Şehriyeli Un Çorbası
Sütlü Şehriyeli Un Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sütlü Şehriyeli Un Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağlarla birlikte unu koyup kokusu çıkarana kadar çevirelim.
- Salçaları ek edip kokusu çıkana kadar çevirelim, çorbanın suyunu ek ederken çırpıcıyla karıştıralım ki top top olmasın.
- Tekrar ocağa tencereyi koyup bir taşım kaynatalım .
- Kaynayan çorbaya şehriyeyi ek edelim şehriye piştiği de sütü ek edelim.
- 1-2 taşım daha kaynatıp kapatalım afiyet olsun.
Sütlü Şehriyeli Un Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










