Sütlü Sebze Çorbası

Sütlü Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı nane
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su

Sütlü Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp, soğanları ekleyelim. (üzerine biraz tuz ve şeker atalım).
  2. 5/10 dk soğanları kavurduktan az sıcak su koyup, karıştıralım.
  3. Suyu çektikten snra üzerine baharatları ekleyip, bir iki çeşit çevirelim.
  4. Üzerine doğradığımız zerzevatları ekleyelim ve 2/3 dk birlikte kavuralım.
  5. Kavrulan sebzelerin üzerine sütü ekleyelim.
  6. Üzerine az tereyağı koyarak, karıştırmaya devam edelim.
  7. Sütü biraz çekip tereyağı eridikten sonra, düzeyine kadar sıcak suyu ek edelim, kaynamaya bırakalım.
  8. İsterseniz baharatlı seviyorsanız bu basamakta da baharatlar daha ekleyebilirsiniz.
  9. Sebzeler düzgünce yumuşayıncaya ocaktan alıp, blenderdan geçirelim.
  10. Bir iki taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım. Sıcak sıcak servis edelim.
  11. İsterseniz soğanlardan sonra domates ya da salça ekleyebilirsiniz, tercihinize bağlı :). Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂

Sütlü Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hellim Peynirli Avokado Tost
Islak Hamburger
Fırında Sebzeli Et
Enfes Yağ Çekmeyen Pişi
Ekşili Köfte Çorbası (Yağsız)
Muzlu Muhallebi Tarifi
Hdabla | © 2025 |