Sütlü Pişi
Sütlü Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Sütlü Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt ılık su ve toz şekeri karıştırın akabinde mayayı ve zeytinyağını ekleyin karıştırın, unu yavaş yavaş ekleyin tuzunu da ekledikten sonra yoğurun yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olsun.
- Hamur dinlendikten sonra havasını alın 15 bezeye bölün, bir büyük servis tabağını yağlayın üzerinde her bir bezeyi elinizle bastırarak genişletip, parmağınızla ortasını delip kızgın yağda kızartın.
Sütlü Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






