Sütlü Mantar Çorbası
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 tabak mantar (istediğiniz mantar olabilir ben kültür mantarı kullandım)
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncellikle soğanları çeyrek ay formunda kesiyoruz ve mantarlarımızın zarlarını soyuyoruz.
- Daha sonra doğranmış soğanlarımızı az yağda kavuruyoruz soğanlar pembeleşince üzerine mantarlarımızı döküyoruz.
- Mantarlar suyunu çekene kadar güzelce kavrulucak daha sonra üzerine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip 5 dk kadar onu da kavuruyoruz.
- Kavrulan unun üzerine tuz ve karabiberi atıyoruz ve üstüne 1 litre su ekliyoruz.
- Az olursa suyunu çekerse biraz daha ekleyebilirsiniz çorba kıvam alınca sütümüzü ekleyip 1 taşım kaynatıyoruz ancak kaynayana kadar karıştırarak başında bekleyin yoksa kesilir şimdiden yapan herkese afiyet olsun.
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







