Sütlü Kurabiye

Sütlü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük çay bardağı şeker (100 gr)
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 100 gram yumuşak tereyağ
  • 400-450 gram un
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu

İçine için;

  • 1 küçük kase çilek yada öteki bir çeşit reçel

Üzerine için;

  • 1 adet yumurta sarısı ve bir kaşık süt

Sütlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içine süt,yumurta şeker ve vanilya şekerini ilave edip güzelce çırpın.
  2. Başka bir kasenin içinde un ve yumuşamış tereyağını eliniz ile güzelce ovalayın.
  3. Üzerine kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve sıvı materyallerin üzerine ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Streç sinema ile sarıp buzdolabında onbeş dakika dinlendirin.
  5. Daha sonra hamuru ikiye bölüp oklava ile beş milim olacak halde açın iki adet yuvarlak aparat ile kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin ortasına bir çay kaşığından az reçel koyup görüntü daki üzere form verin .
  6. Üzerine bir yumurta sarısı ve sütü çırpıp sürün.
  7. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin afiyet bal şeker olsun 👌👌.

Sütlü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Türk Kahveli Kek
Orman Meyveli Triliçe
Örgü Poğaça
Bebe Bisküvili Kaşık Tatlısı
Hamuru Patatesli Pişi
Kremalı Mantarlı Makarna
Hdabla | © 2025 |