Sütlü Kadayıf
Sütlü Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kadayıf
Kadayıfları yağlamak için;
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt (600 ml)
- 2 su bardağı su
Hem üzeri hem içi için
- 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz
Sütlü Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütlü şerbeti hazırlamak için tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu alıp kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra 3 su bardağı sütü ek edip karıştırıyoruz.
- 500 gram hazır kadayıfı tel tel olması için açalım.
- Üzerine erittiğimiz tereyağı gezdirip her yerine yedirmeye çalışalım.
- Bir fincanın içine kadayıfları güzelce yerleştirip 1 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz koyun ve kenarlarından güzelce toparlayıp aksi çevirip tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımıza soğuyan sütlü şerbeti yavaş yavaş gezdirelim.
- Kadayıfın şerbetini güzelce çekmesi ve yumuşaması için hiçbir yerinin kuru kalmaması gerekiyor.
- Bu sebeple şerbeti her yerine güzelce döktüğümüzden emin olalım.
- Tatlımızın şerbetini uygunca çekmesi için yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
- Sütlü hazır kadayıf tatlısını dilediğiniz halde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Sütlü Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















