Sütlü Kabak Çorbası

Sütlü Kabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1.5 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • İnce kıyım dereotu

Sütlü Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle zerzevatları rendelemekle başlayalım kabağı ve havucu rendeleyelim.
  2. Patatesi de minik küpler halinde doğrayalım.
  3. Sonra tencereye tereyağı ve sıvı yağını alıp eritelim üzerine sebzelerimizi koyalım orta ateşte buharlaşana kadar suyunu çekene kadar pişirelim, bu esnada ortada bir karıştıralım ki tabanına tutmasın.
  4. Sonra sebzelerin üzerine unumuzu koyalım 2 dk kadar kavurup suyumuzu ekleyelim fakat bu esnada daima karıştıralım ki topaklanmasın bu formda 5 dk kadar kaynatalım.
  5. Kaynayınca üzerine sütümüzü ekleyelim karıştırarak kaynatalım kaynayınca tuzunu ,karabiberini ekleyelim ve ocağı kapatalım.
  6. Üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyelim karıştırıp servis edelim.

Sütlü Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kornişon Salatalık Turşusu
Deniz Börülcesi Salatası
Kahvaltılık Lavaş Sandviç ( Çok Lezzetli)
Magnolia (Çilekli/Meyveli)
Kremalı Mantarlı Tavuk
Nohutlu Bamya Yemeği
Hdabla | © 2025 |