Sütlü Jöle Pasta

Sütlü Jöle Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket jöle
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı kadar nar
  • 15-20 adet antep fıstığı

Sütlü Jöle Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir paket jöleyi kaseye boşaltıp üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyerek eriyene kadar karıştıralım soğuk suyu ek edip karıştıralım.
  2. Kek kalıbımızı bir iki damla sıvı yağ ile fırça yardımı ile yağlayalım. Kalıbımızı uygun bir kap içine yan olacak formda oturtalım ve hazırladığımız jölenin yarısını kalıba döküp sertleşmesi için dondurucuya kaldıralım. Vaktiniz varsa dolabada koyabilirsiniz.
  3. Sertleşen jölenin üzerine nar tanelerini ve fıstığı serpiştirip kalan jöleyi kaşığın aksisi üzerinden kalıba dökelim ve tekrar donması için buzlığa alalım.
  4. Bu ortada ikinci jöleyi de kaseye alıp bir bardak sıcak su ile eriyene kadar karıştırıp akabinde bir su bardağı soğuk sütü ekleyerek karıştıralım. Sertleşmiş olan jölenin üzerine tekrar tıpkı metotla döküp büsbütün sertleşene kadar dolapta bekletelim.
  5. Hazırladığımız jöleyi tabağa zıt çevirip servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun☺.

Sütlü Jöle Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Tuzlu Kurabiye
Muhteşem Kurabiye
3 Malzemeli Portakallı İrmik Topları
Muzlu Rafine Şekersiz Kek
En İyi Profiterol Tarifi
Tavada Katmer
Hdabla | © 2025 |