Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

  • Toz tarçın

Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 litre sütü tencereye alıyoruz, akabinde bir su bardağı irmik ekliyoruz,  bir su bardağı toz şekeri de ekliyoruz.
  2. Daha sonra kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz tabanı tutmasın, muhallebimsi bir kıvam aldığında ocağı kapatıyoruz.
  3. Ardından rastgele bir tepsimizi ıslatıp tatlımızı içine döküyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. Soğuduktan sonra dilimleyip üzerine tarçın döküyoruz.

Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tadına Doyum Olmayan Ispanaklı Börek
Köfte (Buzluk İçin)
Vişneli Çikolata Soslu Tart Kek (Tamamen Sütsüz)
Tavada Bamya Kızartma
Havuç Tarator ( Enfes Kolay Pratik)
Taze Fasulye Salatası
Hdabla | © 2025 |