Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt (ben yarım yağlı kullandım)
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 9 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Süslemek için;
- Toz tarçın
- Antep fıstığı tozu
Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt, irmik, şekeri tencerede karıştırarak muhallebi üzere pişiriyoruz.
- Kıvam aldığında tereyağ ve vanilyayı hindistan cevizini koyuyoruz ve az eriyene kadar karıştırıp altını kapatıp biraz soğumaya bırakıyoruz.
- Kalıp olarak kullanacağımız borcamı ıslatıp ılık olan tatlımızı borcama yayıyoruz.
- Biraz dinlendikten sonra toz tarçın ve antep fıstığı tozu ile süslüyoruz.
- Antep fıstığı tozu kural değil benim meskende oldugu için değişiklik maksatlı koydum. İstenilen materyal ile işlenebilir. Afiyer olsun.
Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



