Sütlü Ekmek/Çörek
Sütlü Ekmek/Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
- 1 tatlı kaşığı dolu tuz
- 4,5- 5 su bardağı un
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Susam çörek otu (isteğe göre)
Sütlü Ekmek/Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, maya, şeker, tereyağ yoğurma kabına alın karıştırın ve 5 dk bekleyin.
- Daha sonra tuz ve unu azar azar ek ederek yumuşak bir hamur elde edin (unun tamamını eklemeyin unun yarısını ekleyip yoğurun daha sonra azar azar alarak doğurmaya devam edin)
- Mayalanması için bekletin mayalanan hamuru 3 eşit modüle bölün ve her parçayı fitiller haline getirip saç örgüsü yapın tepsiye alın ve tepsi mayası için 20 dk üzerini örtüp bekletin.
- Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın (sıcakken dilimlemeyin hamurlaşır dilimlemek için soğumasını bekleyin) afiyet olsun 💐🤗
Sütlü Ekmek/Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















