Sütlü Ekmek/Çörek

Sütlü Ekmek/Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı dolu tuz
  • 4,5- 5 su bardağı un

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam çörek otu (isteğe göre)

Sütlü Ekmek/Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, maya, şeker, tereyağ yoğurma kabına alın karıştırın ve 5 dk bekleyin.
  2. Daha sonra tuz ve unu azar azar ek ederek yumuşak bir hamur elde edin (unun tamamını eklemeyin unun yarısını ekleyip yoğurun daha sonra azar azar alarak doğurmaya devam edin)
  3. Mayalanması için bekletin mayalanan hamuru 3 eşit modüle bölün ve her parçayı fitiller haline getirip saç örgüsü yapın tepsiye alın ve tepsi mayası için 20 dk üzerini örtüp bekletin.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın (sıcakken dilimlemeyin hamurlaşır dilimlemek için soğumasını bekleyin) afiyet olsun 💐🤗

Sütlü Ekmek/Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Künefe
Tuzlu Simit Kurabiye
Kıbrıs Tatlısını Bir De Böyle Deneyin
Portakallı Çikolatalı Kek
Bu Tarife Bayılacaksınız! Orman Meyveli Kolay Pasta
Enfes Kaşarlı Puf Tavuk Köfte Ve Eşlikçisi Patates Kızartması
Hdabla | © 2025 |