Sütlü Çorba

Sütlü Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı arpa sehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir fiske karabiber
Sütlü Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 yemek kaşığı tereyağını eriyince 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip 2 dk kavuruyoruz.
- Daha sonra 3 şu bardağı sütümüzü ve 1. 5 su bardağı suyumuzu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- Orta ateşte ve orta sıra karıştırarak yapalım zira un olduğu için tabanına sarma yapabiliyor.
- Kaynayan sütümüze tuz ve karabiberi ekliyoruz.Damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Karıştırarak arpa şehriyemizide katip kısık ateşte pişiriyoruz ve yeniden ortada karıştırmayı bırakmıyoruz.
- Arpa şehriyeler denetim ederek pişince altını kapatıyoruz. Şayet koyu kıvamlı olursa sıcak su az ölçüde eklenebilir.
Not:ben iki adet mesken imali ılık suyu ekledim daha sağlıklı olaması ismine isteğe bağlı sizde ekleyebilirsiniz.
Sütlü Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






