Sütlü Çikolatalı Brownie

Sütlü Çikolatalı Brownie Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Bir çimdik tuz
- 80 gram sütlü çikolata
Sütlü Çikolatalı Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip soğumaya bırakalım, yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırpıp üzerine tereyağını ek edelim.
- Unu eleyerek dökerken spatulayla karıştırmaya devam edelim, kakao ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra harcın 3/2 sini alt tabana yayıp ortasına çikolatayı yerleştirelim ve kalan harcı üzerine dökerek kapatalım.
- Üzerine eksi meyve tercih ederseniz o tatlılığı bir tık kırıyor, damak zevkinize kalmış.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında; bu kıvamda olsun isterseniz 25 dakika, daha katı seviyorum derseniz 35dk üzeri pişirmenizi tavsiye ederim.
- Her fırının pişirme suratı farklıdır, denetimli pişirmeyi unutmayın.
- Fırından çıkarttıktan sonra akışkan kıvamda pişirenler en az 30 dk dinlendirin.
- Borcam ölçüsü 20*20, tanımdan 4 dilim çıkıyor üzere düşünebilirsiniz.
- Fazla çıksın isterseniz gereçleri iki katına çıkarın.
Sütlü Çikolatalı Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






