Sütlü Buğday Çorbası
Sütlü Buğday Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 6 su bardağı su
- 4 buçuk 5 su bardağı kadar süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
- 1 çay kaşığı karabiber (isteğe göre)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sütlü Buğday Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle buğdayınızı aksamdan sabaha kadar ıslatınız sonra büsbütün yumuşayıncaya suda haşlayınız.
- Haşlanan buğdayın üstüne sütü döküp tencerenin ağzı açık ortada karıştırarak taşırmadan pişiriniz. Sonra tuzunu ekleyiniz bu çorbaya karabiber çok yakışıyor sevenler ekleyebilir.
- Üstüne uygun bir tavada tereyağını eritiniz kırmızı toz biber ekleyip ocağın altını kapatınız çorbanızı kaseye aliniz üstüne tereyağı ve biberli sostan döküp servis yapınız.
Sütlü Buğday Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












