Sütlü Börek
Sütlü Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (orta uzunluk ,küçük ise 5 yumurta)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (çiçek yağ yada çiçek zeytinyağ karışık)
- 750 ml süt (1 lt sütten,1 su bardağı az)
- 1 su bardağı yoğurt
- 5 adet yufka
- 150 gram kaşar loru yada tulum loru
- Yarım demet maydanoz
- Susam
Sütlü Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 yumurta, lor ve maydanoz,yufka ,susam dışındaki geri kalan tüm materyalleri.Karıştıralım.
- Bu karışımdan 1 bardak ayıralım.
- Buna ayırdığımız 1 yumurtayı kıralım ve kenara bırakalım.
- İlk kat yufka bütün olarak yağlanmış tepsiye serilir,2. Yufka elimizle parçalanarak döşenir.
- Üzerine fotoğraftaki üzere bol bol sos yaydırılır.
- 3. Yufka elimizle parçalanarak döşenir. Mayanoz ve lor + bol bol sos yaydırılır.
- 4. Yufka elimizle parçalanarak döşenir. Üzerine bol bol sos yaydırılır.
- 5. Yufka parçalanmadan tüm biçimde tepsiye serilir.
- Kenara ayrılan 1 bardak sos ,en üste yaydırılır. Susamı serpilir.
- 200 derece 10 dk ısıtılmış fırına ,tepsi verilir,175 derecede 35/40dk üzeri kızarana kadar pişmesi beklenir.Afiyet olsun.
Sütlü Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














