Sütlü Börek

Sütlü Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (orta uzunluk ,küçük ise 5 yumurta)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (çiçek yağ yada çiçek zeytinyağ karışık)
  • 750 ml süt (1 lt sütten,1 su bardağı az)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 5 adet yufka
  • 150 gram kaşar loru yada tulum loru
  • Yarım demet maydanoz
  • Susam

Sütlü Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 yumurta, lor ve maydanoz,yufka ,susam dışındaki geri kalan tüm materyalleri.Karıştıralım.
  2. Bu karışımdan 1 bardak ayıralım.
  3. Buna ayırdığımız 1 yumurtayı kıralım ve kenara bırakalım.
  4. İlk kat yufka bütün olarak yağlanmış tepsiye serilir,2. Yufka elimizle parçalanarak döşenir.
  5. Üzerine fotoğraftaki üzere bol bol sos yaydırılır.
  6. 3. Yufka elimizle parçalanarak döşenir. Mayanoz ve lor + bol bol sos yaydırılır.
  7. 4. Yufka elimizle parçalanarak döşenir. Üzerine bol bol sos yaydırılır.
  8. 5. Yufka parçalanmadan tüm biçimde tepsiye serilir.
  9. Kenara ayrılan 1 bardak sos ,en üste yaydırılır. Susamı serpilir.
  10. 200 derece 10 dk ısıtılmış fırına ,tepsi verilir,175 derecede 35/40dk üzeri kızarana kadar pişmesi beklenir.Afiyet olsun.

Sütlü Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncikli Bezelye Yemeği
Labneli Puding
Ağlayan Pasta
Fırında Biber Dolması
Sade Mayalı Poğaça Tarifi
Brownie Kurabiye
Hdabla | © 2025 |