Sütlaç (Köy Sütüyle)

Sütlaç (Köy Sütüyle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • Yarım su bardağı pirinç (200 ml)
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket vanilya

Süslemesi için;

  • Tarçın
  • Antep fıstığı
  • Fındık
  • Hindistan cevizi

Sütlaç (Köy Sütüyle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütlacı pişireceğimiz tencerenin içine pirinçimizi ve suyumuzu ekleyelim,pirinçler lapa olana kadar pişirelim.
  2. Ayrı bir tencerede sütümüzü kaynayana kadar pişirelim.
  3. Pirinçler piştikten sonra kaynayan sütümüzü pirinçlerin üzerine ekleyelim.
  4. Kaynamaya başlayan sütümüze şekerimizi ilave edelim.
  5. Unu suyla açarak kaynayan sütlacımızın içine dökelim.
  6. Karıştırarak her yere dağılmasını sağlayalım.
  7. Son olarakta vanilyamızı ekleyerek 20 dk kısık ateşte ağır ağır pişirelim.
  8. Pişen sütlacımızı kaselere alalım.
  9. Tam kıvamında olan sütlacımız hazır. Bu ölçüyle 6 kase çıkıyor.
  10. Ölçüyü artırarak çoğaltabilirsiniz.
  11. Sütümüz taze köy sütü olursa tadı kusursuz oluyor.
  12. Süslemesi zevkinize kalmış. Afiyet olsun:).

Sütlaç (Köy Sütüyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni Kurabiye
Yoğurt Bowl
Dereotlu Peynirli Poğaça
Kuşekmeği (Madımak)
2 Kişilik Pizza
Bebek Keki
Hdabla | © 2024 |