Sütlaç (Karacadağ Pirinci İle Sütlaç)

Sütlaç (Karacadağ Pirinci İle Sütlaç) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 çay bardağı pirinç ( karacadağ pirinci kullandım ben, olağan pirinç de olur)
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1,5 -2 su bardağı toz şeker (eğer çok şekerli sevmiyorsanız 1,5 bardak kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt
  • Tarçın
  • 1 limon kabuğu rendesi

Sütlaç (Karacadağ Pirinci İle Sütlaç) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci beyaz nişastası kalmayana, pak su akana dek yıkıyoruz.
  2. 1 litre su ile yavaş ateşte, pirinçler suyunu çekip uzayana kadar pişiriyoruz.
  3. Yüksek ateşte tabanı tutabilir, orta ara karıştırarak orta yahut düşük ateşte pişirin.
  4. 1 litre soğuk sütümüzü ekleyip, orta ara karıştırıp kaynatıyoruz.
  5. Bir kasede 3 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezip, pütürsüz hale getiriyoruz.
  6. Tencerede kaynayan sütten birkaç kepçe pirinç ununa alıp, pirinç ununu ılık hale getiriyoruz.
  7. Pirinç ununu kaynayan sütümüze ekleyip karıştırıyoruz. 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Güzelce kıvamlanıyor.
  8. Damak tadınıza nazaran 1,5- 2 su bardağı toz şekeri ekleyip, limon rendemizi de ekleyip 1-2 taşım kaynatıyoruz.
  9. Sütlacı kaselere aktarıp, soğuduktan sonra isteğinize nazaran üzerine tarçın ile servis edebilirsiniz.

Sütlaç (Karacadağ Pirinci İle Sütlaç) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahveli Karamelli Cheesecake
Kayısı Reçeli
Avakadolu Bebek Kahvaltısı
Sucuk Aromalı Tavuk Baget Kanat
Ayvalı Meze
Dereotlu Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2025 |