Sütlaç / Fırın Sütlaç

Sütlaç / Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su (400 ml.)
- 1 paket vanilya
- 3 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı süt (200 ml.) (nişastayı açmak için)
Sütlaç / Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye yarım su bardağı yıkanmış pirinçi alalım ve üzerine 2 su bardağı su ek edelim.
- Ocağımızı orta ateşte açalım ve orta ara karıştırarak pirinçler suyunu büsbütün çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine 1 litre süt ve 1 paket vanilyayı ek ederek karıştıralım. Orta ara karıştırarak 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
- Bu sırada küçük bir kasede 3 yemek kaşığı nişastanın üzerine 1 su bardağı sütü ekleyelim ve karıştırarak nişastayı çözdürelim. Sonrasında kaynamakta olan pirinçlerin üzerine toz şekeri ve nişastalı sütü ek edelim.
- Bu karışım yoğunlaşıncaya kadar orta ara karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Yaklaşık 10 dakika sonra sütlacımız istediğimiz kıvama gelecektir.
- Sütlacı servis edeceğimiz kaplara bölüştürelim.
- Normal sütlaç olarak kalacaksa birinci sıcağı çıktıktan sonra kaplarımızı buzdolabımıza koyalım. Şayet fırında üzerini yakacaksak kaplarımızı fırın tepsimize yerleştirelim.
- Sütlaçları fırına vermeden evvel kaselerin yaklaşık yarısına gelecek halde tepsiye su ekleyelim.
- Ardından sütlaçları fırının üst rafında yerleştirerek evvelden ısıtılmış fırında 180 °c’de pişmeye bırakalım.
- Üzerleri güzelce kızaran sütlaçlarımızı fırından alalım. İsteğe nazaran üzerine fındık ek edelebilirsiniz.
Sütlaç / Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




