Sütlaç / Fırın Sütlaç

Sütlaç / Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su (400 ml.)
  • 1 paket vanilya
  • 3 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı süt (200 ml.) (nişastayı açmak için)

Sütlaç / Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye yarım su bardağı yıkanmış pirinçi alalım ve üzerine 2 su bardağı su ek edelim.
  2. Ocağımızı orta ateşte açalım ve orta ara karıştırarak pirinçler suyunu büsbütün çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Haşlanan pirinçlerin üzerine 1 litre süt ve 1 paket vanilyayı ek ederek karıştıralım. Orta ara karıştırarak 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
  4. Bu sırada küçük bir kasede 3 yemek kaşığı nişastanın üzerine 1 su bardağı sütü ekleyelim ve karıştırarak nişastayı çözdürelim. Sonrasında kaynamakta olan pirinçlerin üzerine toz şekeri ve nişastalı sütü ek edelim.
  5. Bu karışım yoğunlaşıncaya kadar orta ara karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  6. Yaklaşık 10 dakika sonra sütlacımız istediğimiz kıvama gelecektir.
  7. Sütlacı servis edeceğimiz kaplara bölüştürelim.
  8. Normal sütlaç olarak kalacaksa birinci sıcağı çıktıktan sonra kaplarımızı buzdolabımıza koyalım. Şayet fırında üzerini yakacaksak kaplarımızı fırın tepsimize yerleştirelim.
  9. Sütlaçları fırına vermeden evvel kaselerin yaklaşık yarısına gelecek halde tepsiye su ekleyelim.
  10. Ardından sütlaçları fırının üst rafında yerleştirerek evvelden ısıtılmış fırında 180 °c’de pişmeye bırakalım.
  11. Üzerleri güzelce kızaran sütlaçlarımızı fırından alalım. İsteğe nazaran üzerine fındık ek edelebilirsiniz.

Sütlaç / Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doğal Retınol Tarifi
Sebzeli Rulo Patates
Sebzeli Kolay Poğaça
Yaş Pasta
Kıymalı Kabak Yemeği
Yağ Çekmeyen Mücver Tarifi
Hdabla | © 2025 |