Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 litre su
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta ya da 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı soğuk süt

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 litre su ile yıkanmış pirinçleri pişmesi için ocağa alıyoruz.
  2. Orta ateşte yavaş yavaş pişin pirinçler pişince üzerine 1 litre sütü ek ederek ocakta kısık ateşte karıştırıyoruz.
  3. Kaynara çıktıktan sonra 1 su bardağı soğuk süt ile açtığımız nişasta ya da pirinç ununu yavaşça tencereye ek ediyoruz.
  4. Şekeri ilave ediyoruz ve bir kaç dk daha kaynadıktan sonra vanilya ek edip bir tıp daha karıştırıp kapatıyoruz.
  5. Kaselere aldığımız sütlaçlar soğuduktan sonra servisi hazır, afiyet olsun.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız, Yumurtasız, Çıtır Çıtır Pişi (15 Dakikada Sofrada)
Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı
Limonlu Çatlak Kurabiye
Kandil Simidi
Mayonez Yapımı Ve Rus Salatası
Domates Kurulu Çiğ Köfte
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet