Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 su bardağı şeker (şekerli seviliyorsa 2.5 olabilir)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirincimizi yıkayıp süzdükten sonra pişirin pirinç uzayan bir kıvam alınca 2 litre soğuk sütü ekleyin, kaynadıktan sonra içine pirinç ununu kâsede sütle sulandırın ve ılıtıp ekleyin 5 dk kaynadıktan sonra nişastasını da ekleyin.
  2. En son şekerini de ekledikten sonra bir 10 dk daha kaynatın ve kapatın çabucak vanilyasını ekleyin karıştırın.
  3. İsterseniz kaselere koyun isterseniz de tencerede kalsın ben üzerini kuru sevmiyorum bir mühlet sonra dolapta kuruyor o yüzden tencerede bırakırım. Deneyenlere afiyet şifa olsun ❣️

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
Tepsi Mantısı
Pudingli Kup
Tavuklu Şehriye Çorbası (Videolu)
Sütlü Kadayıf Tatlısı | Hem Hafif Hem Lezzetli (Videolu)
Özbek Pilavı
Hdabla | © 2024 |