Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı süt (100ml) (nişastayı açmak için)

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye yıkadığımız pirinçleri alalım ve üzerine su ek edelim.
  2. Tencereyi ocağa alarak pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte orta ara karıştırarak pişirelim.
  3. Pirinçler suyunu çektikten sonra üzerine. Vanilyayı ek ettikten sonra karıştıralım 15 dk kaynamaya bırakalım.
  4. Uygun bir kaseye nişastamızı alalım üzerine sütü ekleyip topak kalmayacak derece karıştırarak çözdürelim.
  5. Kaynayan pirinçlerin üzerine ve nişastalı sütü ekleyelim orta ara karıştırarak karışım yoğunlaşana kadar yaklaşık 10 dk pişirelim.
  6. Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım fırın kaselerimize yerleştirelim.
  7. Fırın kaselerini yarısı gelecek biçimde tepsiye su dolduralım.
  8. Ardından sütlaçlarınızı evvelce ısıttığımız 180°c fırında üst rafta pişirmeye bırakalım.
  9. Sütlaçlarımızın üzeri kızardıktan sonra fırından alalım 10 dk kadar oda ısısında gelmeleri için bekletelim.
  10. Sütlaçlarımızı farklı tepsiye alalım dinlenmeleri için buzdolabına kaldıralım.
  11. 2-3 saat dinlenen sütlaçlarımızı dolaptan alarak üzerini dilediğimiz formda süsleyerek servis edelim afiyet olsun:)

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Elmalı Göbek Salata
Mercimek Köftesi
Antep Peyniri Kızartması
Kivili Pasta
Otlu Krep
Erikli Kek
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet