Sütlaç
Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 paket krema / 200 ml
- 1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su (nişastayı açmak için)
- 2 su bardağı su (pirinçleri haşlamak için)
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp, 2 su bardağı su ile orta ateşte haşlayalım. Haşlanan pirincin üzerine süt ve kremayı ek edip, yaklaşık 10 dakika kaynatalım.
- Ardından nişastayı küçük bir kase içinde 1 çay bardağı su ile açalım. Yavaş yavaş kaynayan sütlaca karıştırarak ek edelim ve orta ateşte 5 dakika daha pişirelim.
- Son olarak vanilya ve şekeri ekleyip, 1-2 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Hiç bekletmeden sütlaç kaselerine hisse edelim ve 5 dakika fırında üstü kızarana kadar bekletelim. Afiyet olsun.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






