Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 litre süt
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü çelik tencereye alıp, içerisine 2. 5 su bardağı su ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Süt kaynadıktan sonra yıkamış olduğumuz pirinçleri tencereye koyup, pirinçler tam yumuşayıncaya kadar pişiyoruz.
  3. Pirinçler tam pişmiş kıvama geldikten sonra damak zevkinize nazaran şeker ilave edebilirsiniz.

Noy:Aynı ölçüde süt kullanacaksanız 2 su bardağı kafidir.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glazürlü Aşk Kurabiye
Bol Soslu Browni Kek
Ev Yapımı Sağlıklı Jelibon (Videolu)
Erzurum Ketesi
Gobit Ekmeği
Yoğurtlu Pazı Mezesi
Hdabla | © 2025 |