Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 paket şekerli vanilin

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci 2 su bardağı su ile haşlayalım. Yumuşamış ve suyunu çekmiş olan pirinçlere 5 su bardağı sütü ekleyelim kaynamaya bırakalım.
  2. Bir taraftan bir kapta yarım su bardağı süt ve nişastayı karıştıralım.
  3. Kaynayan sütün içine şekeri ilave edelim. Şekerler eriyincede nişastalı karışımı katalım.
  4. Koyulaşan sütlacımıza şekerli vanilin ekleyip, kaselere paylaştıralım. Çok kaynatırsanız lapa olur, çok sulu indirirseniz cıvık olur orta kıvamda iken ocaktan alalım. Afiyet olsun….

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Smoothie Kasesi
Bademli Gevrek Kurabiye
Limon Soslu Tartolet Şöleni
Kumlu Pasta
Sütlü İrmik Tatlısı ( Portakallı)
Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |