Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su 2 parmak eksik bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye yıkadığımız pirinçi alalım ve üzerine 2 bardak suyu ek edelim.
  2. Tencereyi ocağa alarak pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte, orta ara karıştırarak pişirelim.
  3. Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine süt ve vanilyayı ek edip karıştıralım. Ve kaynamaya bırakalım.
  4. Uygun bir kaseye nişastamızı alalım, üzerine sütü ekleyerek topak kalmayacak halde karıştırarak çözdürelim.
  5. Kaynayan pirinçlerin üzerine şekeri ve nişastalı sütü ekleyelim. Orta ara karıştırarak karışım yoğunlaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim.
  6. Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım, fırın kaplarımıza paylaştırarak fırın tepsisine yerleştirelim.
  7. Fırın kaplarının yarısına gelecek formda tepsiye su dolduralım.
  8. Ardından sütlaçlarımızı evvelden ısıttığımız 180°c fırında üst rafta pişmeye bırakalım.
  9. Sütlaçlarımızın üzeri kızardıktan sonra fırından alalım, 10 dakika kadar oda ısısına gelmeleri için bekletelim.
  10. Sütlaçlarımızı buzdolabına kaldıralım.
  11. 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenen fırında sütlaçlarımızı dolaptan alalım, üzerlerini dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Izgara Tadında Nefis Ballı Kanat
Pişmeyen Tiramisu
Palıcanlı Meze Tarifi
Terbiyeli Ispanak Çorbası
Ekşili Kabak Kavurması
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet