Süt Reçeli / Yoğunlaştırılmış Süt

Süt Reçeli / Ağırlaştırılmış Süt Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 ml süt (bakraçlık yüksek pastörize süt kullandım)
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker (2 kesme kahverengi şeker ekledim ben) (200 ml’lik bardak ile ölçün)
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tereyağı
  • Çay kaşığı ucuyla karbonat

Süt Reçeli / Ağırlaştırılmış Süt Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bu ölçülerle 115 gram süt reçeli elde edersiniz. Yoğunlaşmadan biraz evvel ocaktan alırsanız, ağırlaştırılmış süt olur.
  2. Bir tencereye süt, şeker, tereyağı koyup biraz karıştırın.
  3. Sonra tencereyi ocağa alın.
  4. Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.
  5. Tereyağı eriyince, orta ara karıştırarak pişmeye bırakın.
  6. Süt kaynayınca, karbonatı ekleyip karıştırın.
  7. Biraz köpürecektir. (karbonat raf ömrünü uzatır. ) yeniden orta ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
  8. Uzun müddette pişen bir yiyecek.
  9. Yer yer köpükler çıkınca ocağın altını biraz kısın, daha seyrek karıştırarak pişirmeye devam edin.
  10. Ben ortada ocağın altını biraz açarak karıştırıp, sonra tekrar evvelki ocak ayarına geri aldım.
  11. Koyulaşınca zati karıştırırken hissedeceksiniz.
  12. Kıvam alınca, ocağı en kısık ayara getirip çok az daha karıştırın.
  13. Sonra ocağın altını kapatın. Bir kavanoza dökün.
  14. Sıcakken kavanozun kapağını kapatın.
  15. Dışarda soğumaya bırakın, sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.
  16. Dondurmalarda ve ya tatlılarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Süt Reçeli / Ağırlaştırılmış Süt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yağlı Pide ( Çanakkale Usulü)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süslü Nohut Salatası
Fırında Kabak Tatlısı
Fırında Başamel Soslu Karnabahar Patates
Rulo Tiramisu
Soslu Göbek Marul Salatası
Ev Yapımı Bisküvi Kremalı Cheesecake
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.