Süt Reçeli / Yoğunlaştırılmış Süt

Süt Reçeli / Ağırlaştırılmış Süt Tanımı İçin Malzemeler
- 300 ml süt (bakraçlık yüksek pastörize süt kullandım)
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker (2 kesme kahverengi şeker ekledim ben) (200 ml’lik bardak ile ölçün)
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tereyağı
- Çay kaşığı ucuyla karbonat
Süt Reçeli / Ağırlaştırılmış Süt Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bu ölçülerle 115 gram süt reçeli elde edersiniz. Yoğunlaşmadan biraz evvel ocaktan alırsanız, ağırlaştırılmış süt olur.
- Bir tencereye süt, şeker, tereyağı koyup biraz karıştırın.
- Sonra tencereyi ocağa alın.
- Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Tereyağı eriyince, orta ara karıştırarak pişmeye bırakın.
- Süt kaynayınca, karbonatı ekleyip karıştırın.
- Biraz köpürecektir. (karbonat raf ömrünü uzatır. ) yeniden orta ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Uzun müddette pişen bir yiyecek.
- Yer yer köpükler çıkınca ocağın altını biraz kısın, daha seyrek karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Ben ortada ocağın altını biraz açarak karıştırıp, sonra tekrar evvelki ocak ayarına geri aldım.
- Koyulaşınca zati karıştırırken hissedeceksiniz.
- Kıvam alınca, ocağı en kısık ayara getirip çok az daha karıştırın.
- Sonra ocağın altını kapatın. Bir kavanoza dökün.
- Sıcakken kavanozun kapağını kapatın.
- Dışarda soğumaya bırakın, sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.
- Dondurmalarda ve ya tatlılarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Süt Reçeli / Ağırlaştırılmış Süt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
