Süt Kaymağından Tereyağı

Süt Kaymağından Tereyağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg süt
  • Soğuk su
  • Buz

Süt Kaymağından Tereyağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütümüzü süzgeçten geçirip tencereye alıyoruz ,havalandırarak pişiriyoruz.
  2. İyice kaynayan sütümüzü ağzı açık formda dinlenmeye soğumaya bırakıyoruz.
  3. Tencere kenarlarından sütümüzün üzerindeki kaymağı ayırmak için kesiyoruz.
  4. Derin bir kavanoza kaymağımızı alıp 1 su bardağı soğuk su ekleyip blendir yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz.
  5. Önce pürüzsüz bir kaymak oluşuyor çırpmaya devam ettikçe sonrasında sıvısı ve yağı ayrılıyor.
  6. Yağları elimizle toparlayıp buzlu soğuk suya alıyoruz yağlarımızı düzgünce ovarak yoğurarak yıkıyoruz.
  7. Ayran kısmı büsbütün gidene kadar bu sürece devam edip güzelce yıkadığımız tereyağımızı kullanacağımız kadar bölüp buzluğa kaldırıyoruz.
    Dikkat; uygunca yıkanmazsa çabuk eksime ve bozulma oluşur. Düzgünce yıkansa dahi buzlukta koruma edilmeli.

Süt Kaymağından Tereyağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyhane Pilavı
Patatesli Omlet
Kavanozda Konserve Kuzu Eti
Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek
Fırında Baget Kanat
5 Ay Ek Gıda Pirinç Unu
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet