Süt Kaymağından Tereyağı

Süt Kaymağından Tereyağı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kg süt
- Soğuk su
- Buz
Süt Kaymağından Tereyağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütümüzü süzgeçten geçirip tencereye alıyoruz ,havalandırarak pişiriyoruz.
- İyice kaynayan sütümüzü ağzı açık formda dinlenmeye soğumaya bırakıyoruz.
- Tencere kenarlarından sütümüzün üzerindeki kaymağı ayırmak için kesiyoruz.
- Derin bir kavanoza kaymağımızı alıp 1 su bardağı soğuk su ekleyip blendir yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz.
- Önce pürüzsüz bir kaymak oluşuyor çırpmaya devam ettikçe sonrasında sıvısı ve yağı ayrılıyor.
- Yağları elimizle toparlayıp buzlu soğuk suya alıyoruz yağlarımızı düzgünce ovarak yoğurarak yıkıyoruz.
- Ayran kısmı büsbütün gidene kadar bu sürece devam edip güzelce yıkadığımız tereyağımızı kullanacağımız kadar bölüp buzluğa kaldırıyoruz.
Dikkat; uygunca yıkanmazsa çabuk eksime ve bozulma oluşur. Düzgünce yıkansa dahi buzlukta koruma edilmeli.
Süt Kaymağından Tereyağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





