Süt Kaymağından Tereyağı

Süt Kaymağından Tereyağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg süt
  • Soğuk su
  • Buz

Süt Kaymağından Tereyağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütümüzü süzgeçten geçirip tencereye alıyoruz ,havalandırarak pişiriyoruz.
  2. İyice kaynayan sütümüzü ağzı açık formda dinlenmeye soğumaya bırakıyoruz.
  3. Tencere kenarlarından sütümüzün üzerindeki kaymağı ayırmak için kesiyoruz.
  4. Derin bir kavanoza kaymağımızı alıp 1 su bardağı soğuk su ekleyip blendir yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz.
  5. Önce pürüzsüz bir kaymak oluşuyor çırpmaya devam ettikçe sonrasında sıvısı ve yağı ayrılıyor.
  6. Yağları elimizle toparlayıp buzlu soğuk suya alıyoruz yağlarımızı düzgünce ovarak yoğurarak yıkıyoruz.
  7. Ayran kısmı büsbütün gidene kadar bu sürece devam edip güzelce yıkadığımız tereyağımızı kullanacağımız kadar bölüp buzluğa kaldırıyoruz.
    Dikkat; uygunca yıkanmazsa çabuk eksime ve bozulma oluşur. Düzgünce yıkansa dahi buzlukta koruma edilmeli.

Süt Kaymağından Tereyağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üç Renkli Patates Salatası (Videolu)
İç Pilav ( Mardin Usulü )
Vegan Uzak Doğu Yemeği İstridye Mantarlı Pak Choi
Kedi Dili Pasta
Kahvaltılık Domates Kızartması
Domates Kebabı
Hdabla | © 2025 |