Süt Helvası (Bursa Tatlısı)

Süt Helvası (Bursa Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 100 gram tereyağı
  • Ceviz (süslemek için)

Süt Helvası (Bursa Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı tencerede eritilir. Un ek edilir. Kokusu çıkana kadar kavrulur. Bir kasede süt, şeker ve yumurta sarısı şeker eriyene kadar çırpılır. Kavrulan unun üzerine süt yavaş yavaş ve topak olmaması için daima karıştırarak dökülür.
  2. Bir iki taşım kaynatılır ve vanilya ek edilir. Isıya sağlam kaplara eşit formda paylaştırılır.
  3. Fırının üst ızgara kısmı 200 °c’ye getirilir.
  4. Kaseler yarısına kadar su konulmuş tepsiye dizilir ve üzeri kızarana kadar denetimli pişirilir. İsteğe nazaran ceviz yahut fındık ile süsleyip sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Süt Helvası (Bursa Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye
Ev Yapımı Kayısı Suyu
Elmalı Pamuk Kek
Sıvıyağlı Elmalı Kurabiye
Kıymalı Makarna (Videolu)
Yemlik Otu Yemeği
Hdabla | © 2025 |