Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ (margarinde olur)
- Yarım paket şekerli vanilya
- 2,5 su bardağı süt
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ tencerede eritilir içine un eklenir.
- Un rengi dönünceye kadar kavrulur.
- Kavrulan una süt ve şeker eklenir.
- Fokurdayana kadar daima karıştırılarak pişirilir.
- Göz göz olunca ocakdan alınır içine vanilya eklenir çırpılır.
- Bu ölçüden 3 porsiyon güveç kabı çıkartılabilir.
- Ben kayık güveç tabağına koyup kavrulmuş fındık ile servis ettim. Afiyet olsun.
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




