Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (margarinde olur)
  • Yarım paket şekerli vanilya
  • 2,5 su bardağı süt

Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ tencerede eritilir içine un eklenir.
  2. Un rengi dönünceye kadar kavrulur.
  3. Kavrulan una süt ve şeker eklenir.
  4. Fokurdayana kadar daima karıştırılarak pişirilir.
  5. Göz göz olunca ocakdan alınır içine vanilya eklenir çırpılır.
  6. Bu ölçüden 3 porsiyon güveç kabı çıkartılabilir.
  7. Ben kayık güveç tabağına koyup kavrulmuş fındık ile servis ettim. Afiyet olsun.

Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Grip Savar Portakallı Muhallebi
Cookie Kurabiyesi
Kakaolu Çikolatalı Kek
Kalpli Ayıcık Kurabiye
Çay Menüsü
Unsuz Şekersiz Pankek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet