Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 100 gram tereyağ
  • 75 gram un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya ya da 1 tatlı kaşığı vanilya özü

Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı eritin.
  2. Unu ekleyip 5 dakika kavurun.
  3. Sütü yavaş yavaş ek edin.
  4. Yumurta sarısı, vanilya ve şekeri ilave edip 3 dakika kaynatın.
  5. 190 derecede 25 dakika üzerini kızartın.
  6. Üzerine fındık serpip servis edin. Afiyet olsun.

Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nuttela Pasta
Evde Kolayca Yapabileceğiniz Nefis Tavuk Wrap Tarifi (Hem Pratik Hem Lezzetli) (Videolu)
Maydanozlu Dereotlu Krep
Bademli Çikolatalı Cookie
Mor Havuçlu Atom
Yufka Lavaş
Hdabla | © 2025 |