Süt Bombası

Süt Bombası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kremşanti

Süt Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri güzelce köpürtelim. İçerisine sırayla sıvı gereçleri ekleyelim. Un, irmik, kabarma tozu ve vanilyayıda ekleyip karıştıralım. Yağladığımız borcamımıza alıp, 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar bekletelim.
  2. Kek olana kadar bizde kremayı yapalım. Krema için; kremşanti ve tereyağ hariç başka materyalleri uygun tencereye alalım.
  3. Kaynayıp kıvam alıkça ocaktan alıp tereyağı ekleyelim. Soğuyunca kremşantisini ekleyip 2 dakika blendırla çırpalım.
  4. Şerbetimizi kaynatmadan yapıyoruz süt ve şekeri karıştıralım (şeker kesinlikle erişin) tatlımız soğumaya yakın soğuk şerbeti dökelim.
  5. Üzerine kremamızıda ekleyip en az dolapta 1 saat bekletelim daha lezzetli olsun soğuk olsun derseniz bir gece evvelden yapın ☺️

Süt Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Unsuz Kek
Çörek
Sadece Üç Malzemeyle Karpuz Dondurması
Damla Çikolatalı Kurabiye
Çıtır Çıtır Peynirli Börek
Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi
Hdabla | © 2025 |