Sushi

Sushi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı sushi pirinçi
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek su bardağı pirinç sirkesi+ 1 küp şeker
  • 15 yaprak nori (kurutulmuş sushi yosunu)

Her ne zerzevat, et yahut balık isteniyorsa;

  • Ton balığı
  • Tavuk nuget ( jülyen doğranmış)
  • Roast beef ( jülyen doğranmış)
  • Avocado ( jülyen doğranmış)
  • Salatalık( çekidekleri çıkarılmış, jülyen doğranmış)
  • Havuç ( jülyen doğranmış ve çok az sotelenmiş)
  • Pınar sürülebilir beyaz peynir yahut mayonez

Yerken;

  • Soya sosu
  • İsteğe nazaran zencefil turşusu

Sushi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç haşlama tarzı; pirinçleri 15-20 dakika suyun içinde bekletin, daha sonra bol su ile 5-6 kere suyu suyu durulaşana kadar yıkayın.
  2. Ardından tencereye alın teğe bir ölçü suyunu koyun.
  3. Yüksek ateşte kenarları köpük köpük olana kadar yüksek ateşte pişirin köpükleştiği an küçük göze koyun altını kısın ,10 dakika kaynatın.
  4. Suyunu çekince kapağın ağzını açın buharı gitsin.
  5. Tekrar ağzını kapatın  bu formda 10 dakika daha demlensin .
  6. Küçük gözden farklı bir göze alın ki gözün sıcağı ile pişmeye devam etmesin.
  7. Demlendikten sonra tahta taban üzerine pirinçleri yayıyoruz ezmeden akabinde pirinç sirkesi karışımını koyuyoruz .
  8. Çeyrek su bardağı kadar pirinç sirkesine 1 küp şeker koyuyoruz, karıştırıyoruz ve tahta üzerindeki pirinçlerin üzerine sıçrata sıçrata elimizle ek ederek soğumasını sağlıyoruz.
  9. Soğuma etabında metal kaşık değil tahta kaşık kullanıyoruz.
  10. Tamamen ılınınca bir kaba koyup buzdolabında bir mühlet dinlenmesini sağlıyoruz.
  11. Norilerin sarma etabı; bu tanımda ben 2 çeşit sushi sarma yolu yazacağım birincisi maki; 1 adet noriyi alıyoruz, tırtıklı kısmı üste gelecek halde hasır üzerine alıyoruz.
  12. Bu tarafına portakal büyüklüğü kadar pirinçi alıp nori üzerine yayıyoruz.
  13. Pirinçler elimize yabışabilir, ortada elimi ıslatıyoruz.
  14. Pirinç yerleştirme sürecinden sonra norinin bize yakın olan tarafına tek sıra halinde üstte yazdığım materyalleri tek sıra halinde yerleştirip hasırdan yardım alarak sıkıştıra sıkıştıra sarıyoruz.
  15. En son uça kadar sarıp son kısmı biraz ıslatıp sıkıca hasıra masaj yapıp sushinin güzelce sıkışmasını sağlıyoruz.
  16. Benim kullandığım gerece nazaran;
  17. Tavuk+avacado+havuç+salatalıklı.
  18. Ton balığı+avacado+havuç+salatalıklı.
  19. Roast beef+avacado+havuç+salatalıklı başka sushi sarma metodu ise uramaki; pirinçleri yayınca noriyi zıt çevirip pınar beyaz sürdükten sonra üstteki materyallerden istediklerimizi yerleştirip sıkıca sarıyoruz.
  20. Burada değerli olan ister maki, ister uramaki pirinçleri homojen yayıp sıkı sarmaktır.
  21. Sushi diyince aklınıza çiğ balık gelmesin. Evet çiğ balıkla da yapılır, pişmiş etle, tütsülenmiş etle yahut zerzevatla. Damak zevkiniz ve hayal gücünüz ne isterse o! Sushi yerken soya sosu olmazsa olmazdır.
  22. Zencefil turşusu kural değildir ama sushi çeşitleri ortasındaki geçişlerde daha uygun lezzet almanızı sağlar.
  23. Wasabi sos da kaide değildir bu büsbütün sizin zevkinize kalmıştır.

Sushi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 Dakika Kurabiyesi
Sebzeli Kebap
Top Kek
Fırında Kremalı Karnabahar (Videolu)
Milföy Katmer
Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet