Susamlı Tuzlu Kesme Kurabiye

Susamlı Tuzlu Kesme Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin (oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
Kenarlarına;
- 1 yumurta beyazı
- Kavrulmuş susam
Susamlı Tuzlu Kesme Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gereken bütün gereçleri yoğurup rulo haline getirelim.
- Streç sinemaya sarıp bir saat kadar buzlukta beklettikten sonra hamuru rulo halinde evvel yumurta akını sonra çokça susama bulayın.
- İnce dilimler halinde kesip fırın tepsisine dizelim .
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
Susamlı Tuzlu Kesme Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








