Susamlı Tuzlu Kesme Kurabiye

Susamlı Tuzlu Kesme Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin (oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)

Kenarlarına;

  • 1 yumurta beyazı
  • Kavrulmuş susam

Susamlı Tuzlu Kesme Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için gereken bütün gereçleri yoğurup rulo haline getirelim.
  2. Streç sinemaya sarıp bir saat kadar buzlukta beklettikten sonra hamuru rulo halinde evvel yumurta akını sonra çokça susama bulayın.
  3. İnce dilimler halinde kesip fırın tepsisine dizelim .
  4. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.

Susamlı Tuzlu Kesme Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Girit Usulü Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği)
Kahvaltılık Sos (Çok Pratik)
Kış Sebzeleri Çorbası
Çökertme Kebabı
Çikolatalı Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye Tarifi
Tavada Islak Kek (10 Dakikada Hazır)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet