Susamlı Toplar

Susamlı Toplar Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 yumurta (beyazı ve akı ayrılmış)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un

Bulamak için:

  • 1 yumurta akı
  • Kavrulmuş susam

Susamlı Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtanın beyazını ayırarak tüm gereçleri ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  2. Ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın.
  3. Önce yumurta beyazına sonra kavrulmuş susama bulayın.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  5. 175 derece sıcaklıkta pişirin. Benim fırınımda 20 dk pişti siz denetimli bir biçimde pişirin.
  6. Ağızda ağılan lezzetli susamlı tuzlu bir kurabiyedir. Afiyet olsun.

Susamlı Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Patates Sarma
Jalepone Biber Turşusu
Sebzeli Dağılmayan Köfte
Ton Balıklı Salata
Bebek Tarhana (+8 Ay)
Elti Çatlatan Orman Meyveli Kek
Hdabla | © 2025 |